Mobiel parkeren

In Waalwijk kunt u betaald parkeren d.m.v. het zogenaamde Mobiel parkeren. Dit is een manier om snel, makkelijk en veilig achteraf parkeerbelasting te betalen via de mobiele telefoon. Dit betaalmiddel wordt aangeboden op alle parkeerplaatsen in het Waalwijkse centrum waar betaald parkeren geldt, met uitzondering van de terreinen met een slagboom. Daar kunt u al achteraf betalen.

U kunt eenvoudig betalen met uw mobiel via de landelijke parkeerproviders. U laat via de app, sms of telefoon weten dat u geparkeerd staat en betaalt achteraf. U hoeft niet meer langs de betaalautomaat. Bij terugkomst meldt u zich via de app weer af. De parkeerkosten worden van uw rekening afgeschreven.

Hoe werkt het?

Voor u gebruik kunt maken van belparkeren moet u zich aanmelden bij één van de aanbieders (providers).

  • > u parkeert de auto
  • > u start de parkeertijd via bellen, sms of app
  • > u geeft het zonenummer door (zonenummer staat op de parkeerautomaat)
  • > bij terugkomst stopt u de parkeertijd door weer te bellen, sms’en of via de app
  • > de parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht (via automatische incasso of creditcard)

Voor wie?

Mobiel parkeren kan met elk type telefoon, is niet afhankelijk van een telefoonprovider en is mogelijk met een abonnement of prepaid. Op de websites van de verschillende providers kunt u de tarieven vinden en alles uitgebreid nalezen. Buiten de tarieven van de aanbieders betaalt u het parkeertarief volgens de gemeentelijke verordening parkeerbelastingen.